lördag 25 augusti 2012

Patti Smith has the power


När det tioåriga Peter Pan-fanet Patti Smith insåg att vi inte har något val, vi blir alla vuxna, krossades hennes hjärta: hon hade trott att det var möjligt att förbli barn för alltid. Fast även om hon blivit längre har hon inte vuxit upp inombords, förklarar hon när hon framträder på Louisianas litteraturfestival. Här berättar hon också om hunden Bambis död som hon sörjer fortfarande efter femtio år, hur hon som femtonåring hittar en bok av Arthur Rimbaud och förälskar sig i författarporträttet på omslaget, hur Allen Ginsberg bjuder henne på kaffe och sandwich i tron att hon är en vacker pojke, hur vännen Robert Mapplethorpe tillrättavisar henne för att hon går omkring med en burk honung i väskan som hon plockar upp när hon beställer te på en bar: "You draw attention to yourself", säger han, själv iklädd byxor i guldlamé, cowboybälte och blygdkapsel.
Det är en unik upplevelse att se rockstjärnan i rollen som författare i Louisianas vackra park, glad, avspänd och generös med ankedoter ur sitt liv.
- Stay clear, stay healthy and be happy, uppmanar hon publiken samtidigt som hon deklarerar att "people still have the power".
Här skrev jag lite mer om evenemanget.

Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar